Er du træt af at føle dig hæmmet af rygsmerter?

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er rigtig mange af os, der hver dag kæmper en hård kamp med diverse gener i vores ryg. Faktisk er rygproblemer en af de hyppigste lidelser herhjemme i Danmark, og derfor skriver du dig ind i en opadgående kurve, når du oplever smerter i ryggen.

Og det kan være ganske begrænsende. Ryggen er en stor del af vores krop, og den giver os frihed til at bevæge os omkring. Når vi oplever smerter eller andre former for gener i ryggen, hæmmer det os således markant i hverdagen, og det mindsker vores frihed til at bevæge os så frit rundt, som vi er vante til.

For nogle kan det gå kraftigt ud over deres livskvalitet, fordi de er nødt til at skære ned på alle de ting, som de plejer at gøre i hverdagen.

Start med de små og mindre omkostningstunge muligheder

Når du oplever gener i din ryg, handler det således om at finde frem til den (for dig) rette behandling af smerter i ryggen. Og der kan være rigtig mange forskellige bud, alt efter hvem man spørger.

For når det kommer til ryggen, findes der lige så mange lidelser og tilstande, som der findes former for behandlinger, hvorfor du gør klogt i at starte i det små for at se om de hurtigere og mindre omkostningstunge løsninger blandt andet i forhold til ressourcer kan vise sig at være givende for dig.

De mange forskellige former for behandling af smerter i ryggen

Mange finder det for eksempel ekstremt lindrende med den rette motion. Ofte kan smerter i ryggen skyldes, at vi i det daglige står meget op, går meget rundt eller sidder meget stille, hvorfor vi ikke får rørt vores muskler i ryggen ordentligt. Måske foretager vi os også nogle uhensigtsmæssige eller akavede stillinger, løft eller andre former for bevægelser i det daglige, og dette er også vaner, som der kan ændres på. Du kan derfor komme til at opleve lindring med de rette øvelser.

Her bør du også tage et kig på dine arbejdsredskaber. Er de ergonomiske? Og måske din seng. For giver den dig den støtte, din krop behøver i løbet af natten?

Andre benytter sig af profesionelle hænder. Det kan for eksempel være en fysioterapeut, en kiropraktor, en massør eller måske endda en akupunktør. Inden for disse felter er der nemlig også mange, der finder den lindring, de søger.

En mulighed er også guldbehandling mod kroniske smerter i ryggen, som er over i den mere alternative afdeling – Denne behandlingsform er efterhånden godt dokumenteret og for mange, giver det en lindrende effekt.

Sidst kan du også vælge at gå den medicinske vej, når du har konsulteret en læge.

Det er dog altid en fordel at forsøge at forebygge smerter i ryggen.

Og derfor bør du passe på dig selv.

De små ting i det daglige kan gøre forskellen

Sørg for at holde dig sund og aktiv med daglig motion og god samt varierende kost. Sov i en seng med en madras, der tilgodeser din fysiske tilstand, invester i arbejdsredskaber, der er ergonomiske og slap af, når du kan mærke, at din krop har behov for det.

Udgivet
Kategoriseret som artikler